alle categorieën
  Filters
  voorkeuren
  Zoek

  Overig

  Naast de grote en bekende merken, zijn er in in de loop der tijden muziekinstrumenten op de markt gebracht onder veel andere merknamen.

  Er bestaan zgn. fabrieksmerken: de productie (over)capaciteit van een producent van muziekinstrumenten werd regelmatig gebruikt om instrumenten te bouwen onder een andere naam, al dan niet voor een andere marktpartij. Vaak is de kwaliteitscontrole in dat geval minder goed en de onderlinge verschillen tussen dezelfde instrumenten zijn groter. De prijs van dergelijke instrumenten is ook beduidend lager.

  Ook zijn er instrumenten geproduceerd in Azie op (bv) de Amerikaans markt gebracht onder een erg Amerikaans klinkende naam. Vaak zijn ook merknamen gebruikt die erg leken op een van de gerenommeerde namen. Dergelijke instrumenten kunnen prima voldoen wanneer er niet al te hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en klank, denk bijvoorbeeld aan een karnavalspeler of beginnende muzikant.

  Soms loop ik tegen zo'n instrumenten aan die, na in een bespeelbare staat gebracht, nog steeds goed bespeelbaar zijn. Een beginnend muzikant of karnavalsblazer kan hier prima mee uit de voeten tegen een heel interessante prijs.

  Toon als Tabel Lijst

  Konefa Bas

  Bkonefa_2017
  € 350,00
  Oud brabantse glorie

  Overig