alle categorie√ęn
  Filters
  voorkeuren
  Zoek

  over GROOTkoper.nl

  Onderhoud, schadeherstel en restauratie

  U kunt bij mij terecht voor klein- en groot onderhoud, restauratie en schadeherstel. Ik importeer op frequente basis interessante (vintage) instrumenten vanuit de gehele wereld om deze te restaureren en (voor zover mogelijk) in originele staat terug te brengen en deze de liefhebber aan te kunnen bieden. Veelal werk ik op bestelling.

  Onderdelen webshop

  Op basis van de praktijk van de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen hoe lastig het blijkt voor een muzikant om aan bepaalde onderdelen, speciaal voor de susafoon. Dat heeft me in de loop van 2019 doen besluiten een professionele webshop online te brengen om het voor muzikanten eenvoudiger te maken een verloren fingerbutton, tuning bit of beschadigde mondpijp eenvoudig te kunnen bestellen tegen een marktconforme prijs.

  Uitgebreid netwerk

  Op zoek naar een specifiek merk, model en/of bouwjaar van een instrument? Mogelijk kan ik iets voor u betekenen door mijn netwerk in te zetten bij uw zoektocht.

  Tweedehands gevonden?

  Hoe vervelend kan het zijn om onder het luisterend oor van anderen vast te moeten stellen of de occassion het instrument is wat je zoekt. Neem gewoon het instrument mee voor een aantal dagen om in je eigen omgeving uit te proberen.

  De man achter GROOTkoper

  Zelf ben ik van huis uit trombonist, maar in de jaren 90 de stap naar sousafoon gemaakt. Medeoprichter van de (in West-Brabant wereldwijd bekende) Deaf Quartle Jazz Band uit Steenbergen en in diverse bands en gelegenheidsorkesten gespeeld. Op dit moment vooral actief als sousafonist van GetBrassed!. Vanuit een oude passie en liefde voor instrumenten in Elkhart gebouwde instrumenten (speciaal sousafoons) en het sleutelen aan mijn priveverzameling, heb ik eind 2013 besloten het restaureren van oude vintage instrumenten en uitvoeren van onderhoud en reparaties aan grootkoper instrumenten ook professioneel op te pakken. Zoals de naam al suggereert: ik werk alleen aan instrumenten uit de grootkoper groep, met specialisatie in de traditionele "full brass" USA sousafoon. Ik heb een grote passie voor de grootkoperinstrumenten van weleer zoals die in een ver verleden uit de Amerikaanse, met name Conn, Olds en Reynolds fabrieken rolden.

  Niets is zo persoonlijk als een muziekinstrument. Het uit handen geven aan iemand anders vereist vertrouwen. Ik verdien dan ook graag dat vertrouwen. Met een no-nonse en to the point instelling.

  Met muzikale groet,
  Kees Gelten

  info@grootkoper.nl